Ansök om konto i Gröna registret


Vad roligt att du vill starta ett konto i Gröna registret! För att få lägga in sig här vill vi att du är arbetslös (på hel- eller deltid) eller studerande och har möjlighet att ta arbete med kort varsel. Du måste också vara folkbokförd i Västra Götaland.

I det här registret kommer bl.a. produktionsledare leta efter folk som med kort varsel kan hoppa in och ta jobb som man inte alltid har kunnat förutse. Exempelvis kan det vara att platschefen behöver hjälp med att spärra av trafik kring en inspelningsplats, eller att scenografiavdelningen behöver hjälp med att rulla ut 30 gräsmatterullar – allt möjligt kan hända i filmens värld…

Om du visar framfötterna och gör ett bra arbete, ringer de kanske nästa gång de behöver hjälp, och nästa, och nästa… Till slut kanske de ringer dig innan en produktion börjar och undrar om du vill vara med under hela filmen…

Ditt konto som du skapar här är aktivt en månad, sen får du ett mail till den email du angivit, som påminner dig om att gå in och uppdatera ditt konto. Du har en vecka på dig att göra detta och gör du inte detta raderas ditt konto. (Självklart är du välkommen att registrera dig på nytt om du så önskar)

Om du blir uppringd och erbjuden ett arbete tänk på detta:

  • Du ska inte under några som helst omständigheter gå med på att arbeta gratis.
  • Du kan inte räkna med att få betalt för din resa till och från arbetet – överväg detta om inspelningen ligger långt bort från där du bor.
  • Om du eventuellt går med på att använda din egen bil under tiden du arbetar - var då noga med att begära milersättning för det. (18:50 kr/milen år 2017)
  • Se till att förhandla huruvida lunch ska ingå eller inte när du tar jobbet.
  • Lämna alltid en närmast anhörigs telefonnummer till den som anställt dig, ifall något skulle hända dig på arbetstid.
  • Be att få skriva på någon typ av enkelt kontrakt så att produktionen kan garantera att du är försäkrad under tiden du arbetar för dem.

* = obligatoriska uppgifter.