Registrera dig i GRÖNA REGISTRET


Välkommen att registrera dig i Gröna registret.

Gröna registret används för att hitta dig som vill få in en fot i filmbranschen, och som med kort varsel kan hoppa in och utföra olika enklare uppdrag; spärra av gator eller trafik, hämta rekvisita etc. Du kan även få uppdrag under en hel produktion – vanligast är yrken som inte kräver någon tidigare erfarenhet inom film – så som fikaansvarig (inspelningsassistent) eller chaufför (runner).

Tänk på att:

  • Du måste vara folkbokförd i Västra Götaland (läs mer om detta under Varför Filmservice.se?)
  • Du måste ha B-körkort
  • Du måste vara tillgänglig (hel- eller deltidsarbetslös)

Din ansökan godkänns manuellt, det kan ta 1-2 arbetsdagar innan du får ett mail om att du är godkänd. Därefter får du en inbjudan till en stängd Facebookgrupp, där det läggs upp jobbannonser från Film i Västs samproduktioner. Svarar du på dessa annonser ökar chanserna avsevärt att få uppdrag.

Viktigt! Du ligger med en månad i taget – sen måste du in och uppdatera ditt konto efter en vecka. Gör du inte detta raderas kontot automatiskt efter en vecka.

Om du blir uppringd och erbjuden ett arbete tänk på detta:

  • Du ska inte under några som helst omständigheter gå med på att arbeta gratis.
  • Du kan inte räkna med att få betalt för din resa till och från arbetet – överväg detta om inspelningen ligger långt bort från där du bor.
  • Om du eventuellt går med på att använda din egen bil under tiden du arbetar - var då noga med att begära milersättning för det. (18:50 kr/mil år 2021)
  • Se till att göra upp om lunch ska ingå eller inte när du tar jobbet.
  • Lämna alltid en närmast anhörigs telefonnummer till den som anställt dig, ifall något skulle hända dig på arbetstid.
  • Be att få skriva på ett kontrakt så att produktionen kan garantera att du är försäkrad under tiden du arbetar för dem.

Vem får söka i registret?

Alla funktioner på våra samproduktioner som kan tänkas anställa någon.


Foto: Dennis Lindbom

Foto: Dennis Lindbom

”Jag har legat med i Gröna registret i snart ett år och har under den tiden fått många roliga uppdrag på flera filmproduktioner – både på platsavdelningen som assistent men även på scenografiavdelningen där jag fått hjälpa till en del. Gillar du det roliga, kreativa och dynamiska med att göra film så är detta en möjlighet du skall ta till vara!”
-Kent-

”Under de senaste åren har jag tack vare Film i Västs Gröna register haft möjligheten att jobba med 8-10 produktioner. Att få vara en del av tillblivelsen av en Oscarsvinnare som ”En Runda Till” eller en trefaldig Guldbaggevinnare som Nelly Rapp är en go känsla även om man ”bara är nattvakt” hos monster eller skottar bort fakesnö mitt i sommaren.”
-Per-

Copyright 2022 Film Väst | All Rights Reserved