Filmutbildningar övriga Sverige


Eftersom utbildningar hela tiden uppstår, förändras eller läggs ner tipsar vi här om de som är vanligast att etablerade filmarbetare har gått, men också om bra sidor där du kan söka rätt på olika utbildingar inom film.

 

Folkhögskolan Fridhem & Skurup i Malmö – Kvalificerad filmarbetare

Malmö

Det här är  en YH-utbildning för dig som vill arbeta professionellt med produktionsledning m.m på fullstora film- och dramaproduktion.

 

Fridhems folkhögskola – Filmlinjen

Svalöv

Filmlinjen på Fridhems folkhögskola är en av Sveriges främsta förberedande utbildningar inom film och en självklar del av filmsverige.

 


Fridhems folkhögskola – Filmarbetarlinjen

Svalöv

Du går då i samma klass som andraårsdeltagarna i filmlinjen (se ovan), men i denna kurs ingår 3-11 veckors praktik, pedagogiskt utövande och en kurs i att starta eget företag.

 

Skurups folkhögskola - Filmlinjen

Skurup

Filmlinjen är utbildningen för dig som vill lära dig att berätta med film. För dig som har bestämt att du vill satsa på film på professionell nivå, har lusten att berätta och drivkraften att erövra det tekniska hantverket

 

Gotlands Folkhögskola - Film Crew 

Fårösund, Gotland

Film Crew är en tvåårig yrkesutbildning för dig som vill arbeta i film- och tv-branschen. Under utbildningen har du möjlighet till specialisering inom en specifik yrkesroll. 

 

Kalix Folkhögskola - Film- och serieproduktion

Kalix

Distansutbildning
Målet med utbildningen hos oss är att ge en bred grundläggande teoretisk kunskap och praktisk kännedom om yrkesroller och arbetssätt inom produktion av dramatiserad långfilm och TV-serier.

 

Katrinebergs folkhögskola

Vessigebro

Katrinebergs folkhögskola har en ettårig och en tvåårig filmlinje. Filmlinjens ettåriga grundutbildning fokuserar på filmiskt berättande och produktion. Under utbildningen ges grundläggande handledning inom regi, manus, foto, ljus, ljud och red...

 

Kulturama filmskola

Stockholm

Det här är en utbildning som riktar sig till dig som har ett starkt filmintresse. . Utbildningen är en intensiv och produktionsinriktad utbildning för dig som siktar på att jobba professionellt i filmbranschen..

 

Molkoms folkhögskola

Molkom

Film på Molkoms folkhögskola är en tvåårig utbildning för dig som vill arbeta professionellt med att skapa och producera film. 

 

Stockholms Filmskola

Stockholm

 

Frans Schartaus Handelsinstitut

Stockholm

Här kan du utbilda dig till Produktionsledare, 1st AD (FAD), platschef, produktionskoordinator, 2nd AD (SAD) eller platskoordinator.

 

Newton

Här kan du som har erfarenhet från filmbranschen (eller har annan rätt bakgrund) utbilda dig till Line Producer/Linjeproducent.

Stockholm

 

 

Här kan du hitta sidor med länkar till olika filmutbildningar:

Framtid.se  (länken visar olika filmyrken)

Allastudier.se (länken visar olika filmyrken)

Studentum.se (länken visar olika filmutbildningar, även en del utländska)

 

Tycker du att en relevant utbildning saknas här är du välkommen att höra av dig till christina.bredelius@filmivast.se

 

 

 

 

Copyright 2024 Film Väst | All Rights Reserved